6/recent/ticker-posts

Biscuiți șprițați

Rețeta de biscuiți șprițați e simplă și rezultatele sunt de fiecare dată bune. Singura dificultate este în modelarea biscuiților, unde e nevoie de o mașină de tocat manuală și de accesoriul pentru biscuiți.

Eu folosesc o mașina de tocat #5 (cea mai mică mașină de tocat manuală) și o formă de biscuiți de la Westmark. Cred că ar merge la fel de bine și o mașină din plastic dat fiind că nu e nevoie de multă forță.

Am încercat odată și cu mașina de tocat electrică, dar nu mi-au ieșit bine, mașina electrică având turația prea mare.

Biscuiți șprițați

Timp de pregãtire: 
Timp de gãtire: 
Porții: 12



Ingrediente:

  • 200 g unt (minim 80% grăsime) sau 130 g untură de porc
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • 600 g faină
  • 1 praf de sare

Instrucțiuni:

Într-un bol se mixează untul sau untura cu zahărul.

Se adaugă apoi ouăle și restul ingredientelor.

La final se încorporează făina și se frământă până se va obține un aluat omogen, compact și cu o textură asemănătoare cu plastilina.

În mașina manuala de tocat carne se montează forma de șprițat (fară cuțit și sită).

Se dă aluatul prin mașină. Biscuiții se țin cu mana la ieșire, astfel încât sa nu se rupă și să fie cam de aceeași grosime. Se pot face biscuiți de diferite forme, cilindrici sau mai lați.

După ce biscuiții sunt modelați, se așează în tava tapetată cu hârtie de copt.

Biscuiții se coc pentru 15–20 minute în cuptorul preîncălzit la 180° C, până când prind o culoare ușor aurie.

Note:

  • Se pot face biscuiți șprițați cu cacao, adăugând o lingură de cacao.
  • Pentru o aromă deosebită se poate înlocui zahărul vanilat cu două-trei linguri de apă de flori de portocal.
  • Pentru cuptorul cu ventilație, temperatura de coacere este de 170 grade.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii