6/recent/ticker-posts

Conopidă cu brânză la cuptor

Zilele trecute  am găsit o conopidă frumoasă în Lidl și pur și simplu n-am putut rezista tentației de a o cumpăra. Acum, dacă tot am luat-o, trebuia să o și gătim.

De data aceasta am ales să facem conopida cu brânză și smântână la cuptor, gratinată, inspirându-ne dintr-o rețetă veche din Sanda Marin. Noi am adaptat-o puțin, adăugând mai multă brânză, pentru că așa ne place. Este o rețetă perfectă pentru o cină ușoară sau pentru acele zile când simțim nevoia să facem o pauză de la consumul de carne.

conopida cu branza la cuptor

Conopidă cu brânză la cuptor

Timpul de pregătire: 
Timpul de gătire: 
Porții: 4


Dietă: Fără carne

Ingrediente:

  • o conopidă mare (1-1,2 kg)
  • 250 grame de brânză telemea
  • 200 grame smântână
  • 3 ouă
  • o lingură de făină
  • sare, piper după gust

Pentru tapetat tava

  • 20 grame unt
  • 2-3 linguri de pesmet

Instrucțiuni:

Pentru că brânza telemea era cam sărată pentru gustul nostru, am pus-o la desărat pentru câteva ore, apoi am lăsat-o la scurs într-o sită pentru o jumătate de oră.

Am curățat conopida, am tăiat-o în florete de 2-3 centimetri și am eliminat toate frunzulițele și codițele tari. Apoi am pus-o la fiert în apă clocotită cu un pic de sare pentru 8-10 minute. Conopida nu trebuie să fie foarte moale, gătirea ei va continua și la cuptor.

Cât timp a fiert conopida am dat brânza pe răzătoarea mare. Am amestecat ouăle, smântâna și făina încât să nu se formeze cocoloașe și am potrivit amestecul de sare și pipe

Am uns tava cu unt și am tapetat-o cu pesmet.

Între timp conopida a fiert, așa că am scurs-o, am amestecat-o cu brânza rasă și cu amestecul de ou și smântână.

Am pus compoziția în tavă și am dat-o la cuptorul cu ventilație la 180 de grade pentru circa 40 de minute, până s-a rumenit un pic deasupra.

Am lăsat tava cu conopida cu brânză la cuptor să se răcească un pic înainte de a o servi.

Note:

Un truc pentru tapetat tava cu pesmet: se ia o bucățică de unt de vreo 20 de grame de la frigider și se unge bine tava. Se pun în tavă 2-3 linguri de pesmet și se acoperă tava cu folie alimentară. Se rotește tava pe toate părțile încât pesmetul să se lipească bine. Se scoate folia alimentară și se aruncă surplusul de pesmet. În acest fel tava se acoperă uniform cu pesmet și nu se murdărește nici bucătăria.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii