Fasole bătută

de Coaste si Paste
82 vizualizări

Azi mi-am făcut niște fasole bătută. Spun că mi-am făcut pentru că din familia noastră doar eu consum așa ceva. Restul nu știu ce pierd 😃.
Pentru că nu am vrut să prepar o cantitate prea mare am mers pe varianta pentru puturoși oameni ocupați, cu boabe de fasole din conservă, gata fierte. Singura chestie pentru care am pornit aragazul este ceapa călită, fără de care fasolea bătută nu ar avea haz.

Fasole bătută cu usturoi, cu garnitură de ceapă caramelizată

Fasole bătută

Tipărire
Porții: 4 Timpul de pregătire: Timpul de gătire:
Informații despre nutriție: 200 calorii 20 grams grăsime
Evaluare: 5.0/5
( 1 votat )

INGREDIENTE

  • două conserve de fasole albă fiartă de 450 grame fiecare
  • o jumătate de conservă mică de morcovi fierți
  • 50-60 ml ulei de floarea soarelui
  • un cățel de usturoi
  • sare, piper după gust
  • o ceapă roșie de dimensiune medie
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • o jumătate de linguriță de boia de ardei dulce
  • un praf de sare

INSTRUCȚIUNI

Se scurg bine de zeamă boabele de fasole și morcovii.

Se pun boabele de fasole împreună cu morcovul și cățelul de usturoi în vasul robotului de bucătărie. Se adaugă uleiul puțin căte puțin până se obține o pastă fină.

Se taie ceapa peștișori. Se încinge uleiul și se călește ceapa, adăugând la final boiaua de ardei dulce și praful de sare.

Se pune fasolea bătută într-un bol și se adaugă ceapa călită deasupra. Mie îmi place să pun și o linguriță din uleiul în care am călit ceapa.

NOTE

Eu am folosit boabe de fasole de la Bonduelle. Am obținut rezultate bune și cu fasole de la Maxim.
Puteți renunța la morcovi dacă nu găsiți la conservă și nici nu aveți chef să-i fierbeți. In acest caz fasolea bătută va fi un pic mai deschisă la culoare.

Lăsați un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră de către administratorul acestui site. Utilizăm servicii terțe pentru detectarea și eliminarea spam-ului.