Azi mi-am făcut niște fasole bătută. Spun că mi-am făcut pentru că din familia noastră doar eu consum așa ceva. Restul nu știu ce pierd 😃.
Pentru că nu am vrut să prepar o cantitate prea mare am mers pe varianta pentru puturoși oameni ocupați, cu boabe de fasole din conservă, gata fierte. Singura chestie pentru care am pornit aragazul este ceapa călită, fără de care fasolea bătută nu ar avea haz.
Se scurg bine de zeamă boabele de fasole și morcovii. Se pun boabele de fasole împreună cu morcovul și cățelul de usturoi în vasul robotului de bucătărie. Se adaugă uleiul puțin căte puțin până se obține o pastă fină. Se taie ceapa peștișori. Se încinge uleiul și se călește ceapa, adăugând la final boiaua de ardei dulce și praful de sare. Se pune fasolea bătută într-un bol și se adaugă ceapa călită deasupra. Mie îmi place să pun și o linguriță din uleiul în care am călit ceapa. Eu am folosit boabe de fasole de la Bonduelle. Am obținut rezultate bune și cu fasole de la Maxim.
INGREDIENTE
INSTRUCȚIUNI
NOTE
Puteți renunța la morcovi dacă nu găsiți la conservă și nici nu aveți chef să-i fierbeți. In acest caz fasolea bătută va fi un pic mai deschisă la culoare.