Grisine făcute în casă

de Coaste si Paste
10 vizualizări

Grisinele făcute în casă pot fi o alternativă mai sănătoasă la cele cumpărate din supermarket. Noi le facem și în varianta fără sare, pentru mezina familiei.

Grisine făcute în casă

Grisine făcute în casă

Tipărire
Porții: 4 Timpul de pregătire: Timpul de gătire:
Informații despre nutriție: 200 calorii 20 grams grăsime
Evaluare: 5.0/5
( 1 votat )

INGREDIENTE

  • 280 ml apă
  • 15g drojdie de bere proaspătă sau 1/2 linguriță drojdie instant
  • o linguriță de sare
  • 50ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță zahăr
  • 500g făină 650
  • Extra ulei de măsline extravirgin, pentru uns

INSTRUCȚIUNI

Se pune drojdia, zahărul, o lingură de făină și 50ml apă într-un castron. Se amestecă și apoi se lasă 15-20 de minute până începe să crească.

Se amestecă făina cu sarea în bolul mixerului planetar. Se adaugă drojdia, restul de apă și uleiul. Se frământă folosind cârligul pentru aluat până când se obține un aluat elastic.

Se pudrează cu făină planșeta pentru aluat. Se întinde aluatul în forma unui dreptunghi. Se unge aluatul cu ulei de măsline și se lasă la dospit până își dublează volumul. La mine a durat cam o oră.

La terminarea timpului de dospire se taie aluatul în fâșii de 1 cm x 7 cm. Se modelează fiecare fâșie în forma binecunoscutelor grisine, lăsând capetele un pic mai groase. Nu este nicio problemă dacă grisinele nu au o formă perfectă. De fapt, ăsta e farmecul lor.

Se pun grisinele în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele, și se coc în cuptorul încins la 200°C timp de 20 de minute, până încep să se rumenească.

S-ar putea să vă placă și următoarele

Lăsați un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră de către administratorul acestui site. Utilizăm servicii terțe pentru detectarea și eliminarea spam-ului.