Supă cremă de ciuperci (1)

de Coaste si Paste
47 vizualizări

Ieri am făcut tura săptămânală de cumpărături la Lidl și am găsit niște ciuperci Champignon brune proaspete care arătau foarte bine. Am avut noroc să găsesc și cimbru proaspăt și pătrunjel, așa ca azi am pus de o supă cremă de ciuperci.

Rețeta pe care o fac mereu nu e dificilă, dar necesită un pic de timp petrecut în bucătărie deoarece presupune sotarea ciupercilor, etapă la care trebuie avut grijă să nu se lipească.

În ceea ce privește condimentele eu prefer combinația de cimbru și pătrunjel, dar merge la fel de bine și cu un pic de oregano.

Supă cremă de ciuperci

Tipărire
Porții: 4 Timpul de pregătire: Timpul de gătire:
Informații despre nutriție: 200 calorii 20 grams grăsime
Evaluare: 5.0/5
( 2 votat )

INGREDIENTE

  • 500 grame ciuperci
  • o ceapă mare
  • 30 grame unt
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 50 ml vin alb sec
  • o lingură cimbru proaspăt, tocat (sau 1/2 linguriță cimbru uscat)
  • o lingură pătrunjel proaspăt, tocat (sau 1 linguriță pătrunjel uscat)
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 1 litru stock de legume
  • 2 linguri amidon de porumb dizolvat în puțină apă (opțional)
  • 200 grame smântână

INSTRUCȚIUNI

Se curăță ciupercile și se taie cubulețe.

Se taie ceapa cubulețe. Nu trebuie să fie perfectă că oricum ajunge la blender, dar e de dorit ca bucățelele de ceapă să aibă cam aceleași dimensiuni ca să se gătească uniform.

Se topește într-o oală untul. Se adaugă uleiul de măsline ca să nu se ardă untul. Se prăjește ceapa până devine translucidă.

Se adaugă ciupercile și se amestecă din când în când ca să nu se lipească, până când se evaporă toată apa lăsată de ciuperci.

Se adaugă vinul și din nou se amestecă din când în când până se evaporă vinul și ciupercile sunt ușor rumenite.

Se adaugă condimentele: cimbrul, oregano, pătrunjelul și se amestecă cu ciupercile.

Se adaugă stock-ul de legume și se fierbe 20 de minute.

Opțional, când supa este aproape gata se adaugă amidonul dizolvat în puțină apă și se amestecă 1-2 minute până se îngroașă supa.

La final se blendează supa (vezi nota). Se adaugă smântâna și se mai blendează un pic până se amestecă bine.

NOTE

Dacă nu aveți stock de legume puteți folosi un cubuleț de concentrat de legume dizolvat într-un litru de apă fierbinte.

Pentru supele creme eu prefer blenderul vertical. Îmi place să pregătesc supa în oala în care au fiert legumele și să nu mai murdăresc alte vase.

Fotografie de Thanh Soledas pe Unsplash

Lăsați un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră de către administratorul acestui site. Utilizăm servicii terțe pentru detectarea și eliminarea spam-ului.